Moldplus

CAD/CAM software

Moldplus je jedan od najpopularnijih (plug-in) za osnovni paket Mastercam

Opširnije

Robotmaster

Robotmaster je moderno rješenje offline programiranja robota unutar Mastercama

Opširnije

Vericut

CAD/CAM software

Vericut je danas najpoznatija kompleksna simulacija stroja

Opširnije

Moldplus

CAD/CAM software

Moldplus je jedan od najpopularnijih (plug-in) za osnovni paket Mastercam

Opširnije

Moldplus

Moldplus je jedan od najpopularnijih dodatnih programa (plug-in) koji se mogu instalirati na postojeći osnovni paket Mastercam. Njegova osnovna ideja je od početka bila jednostavno modeliranje i izvlačenje elektroda za elektro eroziju.

Praktički svaka firma koja se bavi izradom kalupa za tlačni lijev aluminija ili plastike, susreće se sa problemom izrade elektroda za elektro eroziju. Kod nekih firmi to u kompletu napravi konstrukcija, a kod većine njih tehnika izrade i odluka gdje dolazi elektroda i gdje glodanje se prebacuje na tehnologiju. U tom slučaju Moldplus unutar Mastercama je apsolutno najbolje rješenje! Kada se napravi sve što se može glodati, na istom modelu još se izvuku elektrode.

Moldplus se kroz godine iz verzije u verziju poboljšavao i sada je podijeljen na tri paketa. Prvi nema mogućnosti izrade elektroda ali može biti odlična ispomoć kod 3D glodanja. Drugi paket ima još opciju za izradu elektroda, što je u početku i bila osnovna ideja, a treći se pojavio tek u zadnjih nekoliko godina radi potrebe za jednostavnim simultanim višeosnim programiranjem, odnosno pripremi geometrije za to.

 

Moldplus Standard

Nudi Vam kompletnu funkcionalnost jednostavnog zatvaranja rupa, tangencijalnog spajanja više surfacea, crtanje ravnina, odvajanja kalupa, produživanja surfacea, analizu kutova i još mnogo toga. Jako će ga zavoljeti svi oni koji se bave kompleksnim 3D glodanjem i s takvim problemima susreću se svaki dan.

Izrada elektroda Izrada elektroda

 

Moldplus Professional

I ova verzija omogućava Vam sve što nudi standardna, jedino je još nadodana funkcionalnost izrade elektroda. Uključena su dva različita alata za izradu modela elektroda. Kompletno izvlačenje je potpuno automatizirano, krajnji rubovi se automatski produžuju za npr. 1 mm tangencijalno i otuda se dalje elektroda proširuje do nosača. Kod generiranja elektroda softver Vam već sam predlaže veličinu sirovca i na temelju toga generira postolje elektrode. Na kraju se opet automatski generira kompletan report sa slikama pojedinačnih elektroda i koordinatama erodiranja. Za sam kraj se elektrode opet automatski pohrane svaka u odvojeni Mastercamov part i već okrenu, te pozicioniraju u nulu za jednostavan početak glodanja. Moldplus je idealno rješenje koje višestruko ubrzava proces izrade elektroda, a uza sve to sa ugrađenim automatskim provjeravanjem kolizija elektrode sa komadom eliminira mogućnost pravljenja i najmanje greške.

Izrada elektroda Izrada elektroda
Izrada elektroda Izrada elektroda

 

Moldplus 5-axis Toolkit

Ovom paketu će se jako razveseliti svi korisnici simultanog višeosnog glodanja, pogotovo tamo gdje se radi puno obrezivanja komada na višeosnim strojevima ili robotima. Crtanje prave 3D krivulje za obradu sa glodalom, laserom ili waterjetom će od sada biti jako jednostavna zadaća. Također u ovom paketu možete generirati vektore putovanja alata vezane na provjeru kolizija sa komadom i stezaljkama!

 

Još više o Moldplusu i različitim paketima možete pronaći ovdje.

Ako već imate Mastercam, slobodno nas kontaktirajte za prezentaciju i instalaciju privremene probne verzije na Vašem računalu!

Pratite nas

Pratite nas puten naših društvenih mreža te budite informirani o novim pogodnostima Mastercama. 

Fb logo  gplus logo  youtube logo  linkedin logo

 

 

Kontaktirajte nas

camteh logo w200w

   Camteh d.o.o.
   Slavka Krautzeka 78
   51000 Rijeka

   Adresa ureda:
   Radnička cesta 45
   51000 Rijeka

   GSM:  +385 99 540 98 00
   info@mastercam.hr
   www.mastercam.hr