Mastercam Dizajn

Najraširenije programsko rješenje za obradu glodanjem

Mastercam Design je računalno potpomognuto dizajnersko rješenje koje pojednostavljuje izradu čak i najsloženijih dijelova s ​​robusnim paketom CAD alata. Dizajn je uključen u Mastercam – ov paket CAM rješenja. Dostupan je i kao samostalan proizvod.

Od popravljanja nedostataka u uvezenom modelu, do stvaranja steznih priprema za rad na stroju i još mnogo toga, ovaj snažni CAD modul uključuje alate za modeliranje i pripremu za CAM programere za brzo postavljanje i isključivanje dijelova.

  • Sveobuhvatna CAD platforma.
  • Izravno modeliranje, funkcija uvoza datoteka i priprema modela.
  • CAD za CAM podržava učinkovitost proizvodnje.

Mastercam je najrašireniji CAM programski paket na svijetu koji omogućuje od CAD pripreme modela, pa do konačno obrađenog proizvoda s ciljem povećanja učinkovitosti strojne obrade!

  • Potpuno 3D CAD modeliranje
  • Mastercam može učitati CAD datoteke iz ASCII, CADL, DWG, DXF, EPS, IGES, Inventora (IPT, IDW, IAM), KeyCreator datoteka (CKD), Parasolids, Rhino 3DM, SOLIDWORKS (SLDPRT, SLDASM, SLDDRW), SAT (ACIS solids), Solid Edge (PAR & PSM), SpaceClaim Files (SCDOC), STEP, STL i VDA.
  • Visoka preglednost i intuitivnost sučelja
  • Dostupni su posebni prevoditelji podataka za čitanje CAD datoteka iz UG/NX, CoroPlus®, Creo i CATIA
  • Uvozite, stvarajte i manipulirajte žičanom geometrijom, površinama (surface),  STL i solid geometrijom
  • Mastercam Art omogućuje rad s datotekama uključujući JPG, TIFF i rasterske slike, te stvaranje 3D reljefa na temelju preferencija korisnika.

ZAŠTO MASTERCAM DIZAJN?

Svojim širokim spektrom mogućnosti Mastercam Vam omogućuje brzu i efikasno modeliranje.

Robusni CAD

Sveobuhvatni paket alata za izradu/uvoz i uređivanje modela za izmjenu i pripremu za strojnu obradu.

Direct-Edit Solids™

Ovaj paket alata koji se nalazi u kartici Model Prep omogućuje vam izmjenu solid modela koja nemaju povijest stvaranja. Možete odabrati površine solid modela za promjenu duljine, možete promijeniti radijus fileta ili ih ukloniti sve zajedno. Možete odabrati izbočine ili šupljine i premjestiti ih, kopirati ili potpuno ukloniti.

Kotiranje

Dimenzije i napomene dio su naše funkcionalnosti izrade za prenošenje važnih podataka o dizajnu.

Wirefrime

Uključuje sve što vam je potrebno za stvaranje i uređivanje linija, kružnica, nepravilnih linija i točaka. Osim stvaranja 2D skica, 3D mogućnosti nude neograničenu fleksibilnost za stvaranje geometrije koja vam je potrebna.

Surface

Modeliranje površina (surface) izvrstan je način za stvaranje, uređivanje i prikaz oblika od jednostavnih površina revolucije do složenih organskih oblika koji se ne mogu lako izvesti žičanim okvirom. Mastercam vam daje snažan skup alata za oblikovanje površine za jednostavnu kontrolu nad svim detaljima vašeg rada.

Lokalna podrška

Mreža Mastercam zastupnika diljem svijeta omogućuje najbolju podršku korisnicima. Na taj način korisnicima je omogućena lokalna podrška što je garancija kvalitetne i brze podrške.

Brojni dodatni moduli

Zahvaljujući modularnosti, Mastercam moguće je prilagoditi svakoj CNC radionici

5AxisDrilling
5 - osna obrada kontura i bušenje
Portexpert-1
Port Expert
ProPlus
Productivity +
BladeExpert
Blade Expert
ProDrill
ProDrill
multiaxis_icon
Multiaxis
Art
Art

On - line tehnička podrška

Naš tim tehničke podrške uvijek Vam stoji na raspolaganju

Isprobajte mastercam potpuno besplatno!

Uvjerite se sami zašto je Mastercam i dalje broj 1 CAM programsko rješenje

S ciljem isprobavanja i testiranja tvrtka CNC software, inc. omogućava da svaka nova verzija Mastercama dolazi u HLE verziji. HLE ( home learning edition ) verzija je potpuno besplatna verzija programa koja omogućuje korisnicima isprobavanje funkcija te kućnu edukaciju.

Demo/HLE verzije Mastercam ima punu funkcionalnost te je ograničeno postprocesiranje (nije moguće napraviti G-kod) i još neke funkcije vezane uz kotiranje nacrta.

Instalacija uključuje već sve potrebne metričke postavke, osnovne postavke i hrvatske knjižnice alata za glodanje i tokarenje.

Za instalaciju Vam je potrebno računalo sa Windows 10 (verzija 20H2 ili viša) obavezno 64-bit ili Windows 11. Instalacija na 32-bitni Windows sustav nije moguća!

Mastercam demo/HLE

Potpuno besplatna verzija Mastercama za testiranje